Üzletágak

Labor műszerek, tesztek

Élelmiszeripari vizsgálatok, élelmiszeranalítika, gyorstesztek.

 

A Bentley Magyarország Kft. az amerikai Bentley Instruments laboratóriumi tejanalizátorainak, szomatikus sejt- és összcsíraszámlálóinak, valamint karbamid-tartalom vizsgáló műszereinek hivatalos forgalmazója Közép- és Kelet-Európában.

Ezen kívül a belgiumi székhelyű Unisensor szermaradvány vizsgálati vékonykromatográf gyorstesztjeinek kizárólagos forgalmazásával nyújtunk teljes körű segítséget a laboratóriumok, tejipari laboratóriumok, az állattartó telepek vagy a gabonatermeléssel, -tárolással foglalkozó cégek számára. A gyorstesztek segítségével pár perc alatt kimutathatóak antibiotikumok (béta-laktám, toxinok, aflatoxinok, egyéb anyagok (melamin, idegen anyag) akár számszerűen is többféle mátrix esetében is (tej, méz, gabona, hús, tojás).

Az üzemek higiéniai rendszereinek megfelelő működéséhez ad támogatást a Hygiena ellenőrző eszközei, amely tesztek képesek ATP kimutatására, felületről vagy vízből, egyedi mikroorganizmusok detektálására felületről, de akár termékről is. Emellett kínál tehéntej pasztőrözöttségének ellenőrzéséhez a foszfatáz teszt, de akár allergének, fehérjék, glükóz, laktóz vagy akár glutén kimutatására alkalmas teszteket is.

A műszerek mellett cégünk a kiváló minőségéről ismert német Funke-Gerber tejipari laboreszközök hivatalos forgalmazója. Eszközkínálatunkban megtalálhatóak a legkülönfélébb üvegáruk, centrifugák, krioszkópok, vízfürdők, stb.

Kínálunk továbbá mikrobiológiai műszereket, anaerob munkaállomásokat, gyors mikrobiológiai módszereket (RABIT) a Don Whitley Scientific gyártásában.

Termékskálánkat bővíti a dán Danish Clean Water cég vízkezelő és fertőtlenítő generátorai, melyek segítségével bárhol biztonságosan előállítható a Neuthox fertőtlenítő hatású oldat csupán só, víz és elektromos áram felhasználásával, mely az EU irányelvek alapján nem mérgező és biológiailag lebomlik.

Termelői nyerstej mintavételhez a dán Poul Tarp A/S tejszállító tartálykocsikra szerelhető mintavételi rendszerét kínáljuk. A rendszer a felvett tejből mintát vesz, emellett méri a felvett vagy leadott tej mennyiségét, hőmérsékletét, lehetőséget ad határértékek beállítására, azok elérésénél a riasztásra, számítógépen keresztül az adatok rögzítésére, ezenkívül a tartálykocsik nyomonkövetésére, azok útvonalának optimalizálására, stb.

Cégünk forgalmazza továbbá a Broad Spectrum Microtabs tejmintatartósító tablettákat az infravörös és szomatikus sejtszámláló műszereik tejminta tartósításához

Laborműszereink kielégítik a legigényesebb elvárásokat mind a pontosság és a megbízhatóság szempontjából. Megtalálhatók közöttük az infravörös tej-analizátortól (zsír, fehérje, tejcukor vizsgálat) kezdve az összcsíra-számlálóig, illetve a tejipar, húsipar, gabonaipar NIR műszerei és a szermaradvány-vizsgálat eszközei. Ide tartozik még a tejgyűjtő tartálykocsira szerelhető tejátvételi és mintavételi rendszer is.