Üzletágak

Villanypásztor telepítési tanácsok - hogyan építsek villanypásztort

A villanypásztorkerítés költsége körülbeül egyharmada az állandó huzalkerítésnek, és sok előnyt kínál. Gyorsan és könnyen telpíthető, és akár állandó, akár ideiglenes, sokféle kialakítási lehetőséget kínál. Az elektromos kerítések hosszabb élettartamúak, mint az állandó huzalkerítések, mivel nincsenek kitéve a háziállatok nyomásának és a kívülről jövő vadnyomásnak sem. Fontos tudni, hogy a mechanikus kerítések védelme is megoldható utólagos elektronikus kiegészítéssel. A villanypászotrkerítések lehetővé teszik a legelők felosztását (szakaszos legeltetés), a legelés hosszának és az állatok számának szabályozását a legelő bármely részében, valamint a legelők teljes hasznosítását, és a lassú fűnövekedésű időszakban a legelők beosztását. a Speedrite tápegységek széles skálája lehetővé teszi 0,5 km - 360 km-ig terjedő távolság elektromos kerítéssel való ellátását.

A villanypásztor előnyei:

  • Alacsonyabb költség
  • Könnyen és gyorsan telepíthető
  • Hosszú élettartamú és nincs kitéve fizikai terhelésnek
  • Gazdaságosan használható minden háziállathoz
  • Könnyen áttelepíthető, ílakítható
  • A már meglévő kerítés is kiegészíthető villanypásztorral
  • Ha az állatoknak át kell törniük a villanypásztorrendszeren (tűz, kutya, stb.) általában nem sérülnek meg

Tervezés:

Mielőtt elkezdi a villanypásztor rendszer kiépítését, célszerű egy papíron megtervezni, hogy milyen kialakítást szeretne létrehozni.

A villanypásztor készülék helye:

A tápegység legjobb helye közel a vezetékekhez, esetleg egy olyan helyen, ahol több vezetékág találkozik. Ebben az esetben az impulzus minden ágban a maximumon lesz. A készüléktől vezessen földkábelt a kerítésig. A villanypásztor rendszer általában évről évre nő, ezért célszerű eleve "túlméretezett" készüléket venni.

A rendszer mérete és alakja:

Úgy alakítsa ki a karámot, hogy az alakja minél inkább hasonlítson a négyzetre. A hosszú, keskeny karámok elejét az állatok túllegelik, míg a végét pedig kevésbé legelik le.Dombos, hegyes vidéken érdemes különválasztani a sík területet a napos oldaltól illetve az árnyékos oldaltól. A karám mérete nem fontos, ami azonban fontos, az a karmámok száma. Mindig annyi karám legyen, hogy biztosítva legyen a szakaszos legeltetés az állatok számának és vegetációjának megfelelően. Elsősorban lóval és szarvassal kell vigyázni arra, hogy a futáshoz elég helyet biztosítsunk nekik, míg megszokják a rendszert.

A kerítés építése:

A kerítésnek nem kell zárt áramkört formáznia. Az áramkört maga az állat zárja rövidre, amikor a vezetékhez hozzáér. A villanypásztor készüléktől célszerű több ágon kivezetni a vezetéket, hogy később könnyebb legyen a hibakeresés. Így egyenként ki lehet próbálni, melyik ág üzemel, melyik nem.