Üzletágak

Villanypásztor rendszerek kutyák számára

Ideális kutya villanypásztor rendszerek kiépítése a kert és a házörző megóvásáért. Kis- és nagyteljesítményű valamint vezeték nélküli villanypásztor kutyáknak.

A vezetékes rendszert nagyobb területek (akár 10 km hosszú vezetékszakasz) védelmére ajánljuk. Ennél a rendszernél a villanypásztor vezetéket a kerítés mentén kell elhelyezni, biztonsági okokból 3-3 vonal kiépítésével a kutya marmagasságától függően:

Kistermetű, alacsony kutyák védelmére 12-25-40 cm, míg magasabb házörzőknél 25-50-85 cm magasságban kell kifeszíteni a vezetéket. A villanypásztorrendszer negatív pólusát a földben elhelyezett földelőszonda képezi, így a kerítés mentén kifeszített vezetékvonalaknak nem kell áramkört képezniük, ugyanis az áramkört maga a földön álló állat hozza létre a vezeték érintésével.

Vezeték nélküli rendszereinkkel virágoskertek, veteményeskertek, úszómedencék, kapubeállók védelmét építhetjük ki a látványt esetlegesen zavaró vezetékek használata nélkül. A berendezés kiépítéséhez egyszerűen csak körbe kell vezetni a kutya villanypásztor vezetékantennáját a védendő területek mentén, majd a kutyanyakörv feladása és helyes idomítás után ezt a vezetéket vékony földréteg alá ásni. A vezeték rádiófrekvenciás jeleket bocsát ki, melyeket a kutya nyakában található nyakörv azonosít, és ad figyelmeztető jelzést az állat számára a tiltott terület elérésekor.

Kombinált rendszereink tartalmazzák a nyakörves villanypásztorrendszer kiépítéséhez szükséges eszközöket, valamint idomítótávirányítót is a kutya kiképzéséhez. A lakókörnyezet nyugalmának megóvása érdekében az ugatásgátló-nyakörvet ajánljuk, mely megakadályozza a kutya magatartásából adódó esetleges hosszantartó ugatást.